Gronden voor onderbewindstelling

Vanaf 1 januari 2014 dient belanghebbende bij het indienen van het verzoekschrift aan te geven of de onderbewindstelling een gevolg is van een medische grond of gevolg is van problematische schulden. Er kan ook sprake zijn van een combinatie van beiden.
In geval van problematische schulden wordt belanghebbende ingeschreven in het Centraal Curatele- en Bewindsregister.

 

Indien er bewind wordt uitgesproken enkel op basis van problematische schulden, gaan de bewindvoerder, kantonrechter en belanghebbende ervanuit dat belanghebbende weer in staat is om zijn eigen financiën te beheren nadat de schulden zijn afgelost.
Echter zijn er ook mensen die vaak terugvallen in dezelfde (schulden)problematiek, en ook als zij schuldenvrij zijn het lastig blijven vinden om hun eigen financiën te beheren. In dat geval is het raadzaam om het bewind aan te vragen op basis van een medische grond, mits deze bestaat natuurlijk. Misschien kampt iemand met een hevige depressie, en is het beheren van de financiën simpelweg te veel voor hem. In dat geval zou er op basis van een medische verklaring van een huisarts of hulpverlener een grondslag zijn voor een medische reden om bewind aan te vragen.

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE