Waarom onderbewindstelling?

De bewindvoerder behartigt de financiële belangen van de betrokkene. Onderbewindstelling is bedoeld voor mensen die tijdelijk of blijvend niet is staat zijn om hun financiële belangen te behartigen door bijvoorbeeld verstandelijke of psychiatrische handicap, verslaving, ziekte, ouderdom, tijdelijke omstandigheden etc.

Vanaf 1 januari 2014 is het tevens mogelijk om bewind in te stellen op basis van problematische schulden. Problematische schulden is een breed begrip. Wij spreken van problematische schulden als er een zodanige schuld is dat belanghebbende zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt om deze schuld af te lossen binnen 36 maanden.

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE