PGB budget

Budgetbeheer is bedoeld voor budgethouders of hun vertegenwoordigers. PGB-Inzicht neemt uw volledige budgetadministratie over, controleert de zorgnota’s en legt de nota’s vervolgens aan u voor, alvorens tot uitbetaling over te gaan. Als er twijfels zijn of de zorg wel AWBZ-zorg is, zullen wij u hierover informeren. Bij beheer wordt het voeren van de administratie uitgebreid met het daadwerkelijk betalen van de zorgnota’s en het bewaken van het budget om overschrijding te voorkomen. Wij openen een aparte beheerrekening voor de budgethouder, waar de budgethouder of zijn vertegenwoordiger 24 uur per dag inzage in heeft!


Wat doen wij precies voor u:


Wij controleren de aanwezige PGB-administratie en corrigeren de administratie waar nodig.

 

Wij controleren de zorgovereenkomsten en zorgplannen / zorgomschrijving.

 

Wij openen een geblokkeerde PGB-beheerrekening en geven u gedurende 7 dagen per week 24 uur inzage op deze rekening.

 

Wij controleren de door de zorgverleners ingediende zorgnota’s op vorm en inhoud en leggen de nota’s vervolgens voor definitief akkoord aan u voor.

 

Pas na uw akkoord volgt betaling, u kunt te allen tijde op de PGB-rekening inloggen om te kijken welke mutaties hebben plaatsgevonden.

 

Wij bewaren uw PGB-administratie digitaal gedurende minimaal 5 jaar (wettelijke termijn).

 

Wij ondersteunen zowel de budgethouder als de zorgverlener met het opstellen van de zorgovereenkomst, de zorgdeclaraties en het zorg-/begeleidingsplan.

 

Wij controleren bij de budgethouder of de zorgdeclaratie juist is en of de budgethouder de declaratie akkoord heeft bevonden op basis van de juiste informatie.

 

Wij overleggen met de zorgverlener als een zorgdeclaratie is afgekeurd en wij helpen de zorgverlener om op de juiste wijze te declareren.

 

Wij bemiddelen tussen de zorgverlener en de budgethouder als er een meningsverschil is over een zorgdeclaratie.

 

Wij nemen contact op met het zorgkantoor als er vragen zijn over de zorginhoud.

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE