Met een uitkering op reis

Met een uitkering op reis

Mensen met een bijstandsuitkering mogen met behoud van uitkering maximaal vier weken per jaar ergens anders verblijven. Het maakt niet uit of dit voor familiebezoek en/of vakantie is of voor iets anders. Bent u niet bereikbaar op uw adres, dan moet u dit melden. Als u dat niet doet kan het gevolgen hebben voor uw uitkering.

Gaat u in Nederland met vakantie? Vraag vooraf toestemming aan de gemeente als dit buiten de schoolvakanties is. Het maakt dan niet uit of het om een paar dagen of een paar weken gaat. U moet ook toestemming hebben als u langer dan vier weken met vakantie gaat. Als u in de schoolvakantie en korter dan vier weken op vakantie gaat hoeft u uw vakantie alleen te melden bij de gemeente. Toestemming is dan niet nodig.

Reist u buiten Nederland? Dat moet u altijd melden voor vertrek. Ook bij terugkomst meldt u zich weer. U mag maximaal vier weken in het buitenland verblijven met behoud van uw uitkering. Daarop kan geen uitzondering gemaakt worden. Bent u langer dan vier weken in het buitenland, dan beëindigt de gemeente uw uitkering. Als u toestemming heeft gekregen om bijvoorbeeld zes weken met vakantie te gaan, dan ontvangt u over de laatste twee weken geen uitkering. Het maakt niet uit waarvoor u in het buitenland bent.

Alles op een rij

- Langer dan vier weken per jaar: altijd toestemming vragen.
- In Nederland buiten de schoolvakanties: toestemming vragen.
- In Nederland binnen de schoolvakantie: alleen melden.
- Buiten Nederland: altijd toestemming vragen.

Heeft u kennissen met een bijstandsuitkering die op vakantie gaan? Help ze dan problemen te voorkomen door te vertellen over deze regels.

Heeft u vragen of wilt u een melding doorgeven? Dat kan via telefoonnummer 053 481 7800 of www.enschede.nl.

Meer informatie Kijk op www.weethoehetzit.nl voor meer informatie over regels bij uitkeringen.

Bron: Nieuwsbrief Werkplein Enschede

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE