Langdurigheidstoeslag wordt individuele inkomenstoeslag

Langdurigheidstoeslag wordt individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag vervangt vanaf 1 januari 2015 de langdurigheidstoeslag. Het verschil is dat de gemeente bij het toekennen van de individuele inkomenstoeslag controleert of u er de afgelopen periode alles aan heeft gedaan om uw inkomenssituatie te verbeteren. Dat moet u aantonen.

Kunt u niet zelf op zoek naar werk? Kunt u door een beperking niet zelf actief op zoek naar werk? Dan kan de gemeente misschien een arbeidsovereenkomst advies aanvragen. Daarin staat wat u wel en niet kun top het gebeid van werk. Heeft u een arbeidsmedisch advies van UWV, laat dit dan zien aan uw contactpersoon van de gemeente.

Wat zijn de voorwaarden?U bent 21 jaar of ouder, maar niet ouder dan de AOW-leeftijd.

  • U moest de afgelopen jaren rondkomen van een inkomen rond de bijstandsnorm.
  • U kunt door te werken geen hoger inkomen krijgen.
  • U bezit niet meer eigen vermogen dan u voor de bijstand mag hebben.
  • U ontving in het afgelopen jaar geen langdurigheidstoeslag of individuele inkomenstoeslag.

Bron: Nieuwsbrief werkplein Twente

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE