Lagere uitkering voor alleenstaande ouders

Lagere Uitkering voor alleenstaande ouders

De uitkering voor een alleenstaande ouder is vanaf 1 januari 2015 gelijk aan die van een alleenstaande zonder kinderen. En de alleenstaande ouderkorting van de Belastingdienst vervalt. Dat betekent dat u als alleenstaande ouder een lagere bijstandsuitkering krijgt.

Om het verschil minder groot te maken ontvangt u vanaf 1 januari 2015 een hoger kind gebonden budget van de Belastingdienst. Maar dit budget compenseert uw verlies aan inkomen niet helemaal. In september heeft u daarover al een brief ontvangen.

Vraag kind gebonden budget aan! Krijgt u al kind gebonden budget dan hoeft u niets te doen. U krijgt in november 2014 bericht van de Belastingdienst. Ontvangst u nog geen kind gebonden budget dan moet u dit voor het einde van 2014 zelf aanvragen bij de Belastingdienst.

Wie komt niet in aanmerking? Het kan voorkomen dat u volgens de gemeente een alleenstaande ouder bent, maar volgens de Belastingdienst een toeslagpartner heeft. Dan komt u niet aanmerking voor een hoger kind gebonden budget. U krijgt tot 1 januari 2016 wel een aanvulling van 20% op uw bijstandsuitkering. Meer informatie over toeslagpartners staat op www.toeslagen.nl

Rekenhulp. Reken zelf uit hoe hoog uw kind gebonden budget in 2015 is: www.kindregeling.nl/rekentool

Bron: Nieuwsbrief Werkplein Twente

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE