Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Krediet

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Als mkb-ondernemer kunt u een borgstelling krijgen voor een gedeelte van een krediet. Daardoor kunt u bij de bank meer lenen dan u op basis van uw onderpand zou krijgen. De bank kan bij de overheid een beroep doen op de Borgstelling MKB-kredieten. De overheid staat voor maximaal € 1 miljoen garant. Sluit u als starter bij de bank een starterslening af van maximaal € 266.667? Dan staat de overheid borg voor 67,5%.

Wanneer komt u in aanmerking?

Uw bedrijf kan de bank te weinig onderpand bieden.

Uw bedrijf heeft een gunstig toekomstperspectief.

Het krediet is niet bestemd voor een project of een belegging.

U staat zelf voor 25% borg wanneer u als eigenaar meer dan de helft van het ondernemingskapitaal bezit.

Hoe kunt u aanvragen?

U vraagt een krediet aan bij een deelnemende bankinstelling. Deze kan doorlopend een aanvraag indienen.

Als starter kunt u gebruik maken van extra mogelijkheden binnen de BMKB.

Definitie starter

U bent starter als u minder dan 3jaar een bedrijf voert. U kunt van de borgstellingsregeling gebruik maken als u een eenmanszaak heeft of een VOF, maar ook als directeur-grootaandeelhouder bent van een

Looptijd

De looptijd van de borgstelling is maximaal 6 jaar vanaf de datum van de eerste aflossing. Als de lening bedoeld is om te investeren in een gebouw of schip, geldt een periode van 12 jaar. Als de lening dient om een woon/werk-pand te financieren, dient minstens 50% van de ruimte bestemd te zijn voor zakelijk gebruik.

Aflossing

U begint af te lossen uiterlijk 6 maanden na de kredietondertekening.

Opschorting

In overleg met uw bank is het mogelijk om de lening voor 3 keer op te schorten. Elke opschorting mag maximaal 4 kwartalen aaneengesloten duren.

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE