Curator moet betalen voor toegang cloudadministratie

Curator moet betalen voor toegang tot cloudadministratie

Een curator van een failliet bedrijf heeft geen toegang tot de cloudadministratie van een failliet bedrijf zonder daarvoor te betalen. Dit oordeelde de rechtbank in Den Bosch onlangs.

Het failliete bedrijf maakte voor haar administratie gebruik van de diensten van een clouddienstverlener. De curator wilde toegang tot deze administratie. De rechter moest beslissen over de wijze waarop de clouddienstverlener de curator toegang moest verlenen. De centrale vraag was: krijgt de curator toegang tot een volledig ingerichte cloudomgeving of moet hij zich tevreden stellen met een schoendoos met bonnetjes?

Faillissementswet

Op grond van de Faillissementswet heeft de curator een vergaande bevoegdheid om toegang te krijgen tot de administratie van de failliete partij. In deze zaak stelde de curator dan ook dat hij op grond van de Faillissementswet toegang diende te krijgen tot een volledige ingerichte cloudomgeving waar de administratie van de failliete partij tot voor kort was bijgehouden. Maar de clouddienstverlener had de dienstverlenging aan de inmiddels failliete partij al gestaakt en zou aanzienlijke kosten moeten maken om de curator toegang te kunnen verlenen tot de volledig ingerichte cloudomgeving. De curator wilde echter niet opdraaien voor deze kosten.

Clouddienstverlener niet verplicht

Rechtbank Den Bosch oordeelde dat de clouddienstverlener niet verplicht was om de curator toegang te geven tot de volledig  ingerichte cloudomgeving zonder dat de curator de kosten hiervoor diende te betalen. Het verstrekken van de administratieve gegevens van de failliete partij door de cloudienstverlener aan de curator op een harddisk was volgens de rechter in dit geval voldoende.

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE