Verstandelijk gehandicapten


Stichting BELANA Bewind & Inkomensbeheer begeleid onder andere mensen met een verstandelijke beperking. Vaak is er sprake van een combinatie van bewind & mentorschap, zodat de contactpersoon zowel de financiële als persoonlijke belangen kan behartigen. Onze medewerkers volgen jaarlijks minimaal 2 bijscholingscursussen, waarbij de mentoren zich richten op scholing in het kader van communiceren met- of het begeleiden van deze kwetsbare doelgroep.
We voeren veelal contact met zorg- en hulpverleners die betrokken zijn bij de cliënt, en zorgen ervoor dat de cliënt de juiste en passende hulpverlening krijgt.

 

Schuldhulp

Wanneer uitgaven veel hoger zijn dan de inkomsten en de schulden de ondernemer boven het hoofd dreigen te groeien, bieden wij gespecialiseerde schuldhulpverlening aan. Voor deze specifieke vorm van schuldhulpverlening aan ondernemers met (problematische)schulden hebben wij zelf de benodigde kennis en expertise in huis. Ook kan, in samenwerking met ons administratief bedrijf, budgetbegeleiding en budgetbeheer ingezet worden. Wij doen er alles aan om de ondernemer in elke situatie een passend financieel arrangement te bieden.

lees meer >>

Jan 7, 2013

Kabinet regelt aftrek rente voor huizenverkopers met een restschuld

Dit voorstel hebben minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Financiën) naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geven daarmee gevolg aan een afspraak uit het Regeerakkoord. meer nieuws >>

Copyright 2012 Belana - Bewind     |     Ontwerp en ontwikkeling SILVERBEE